MIT App Inventor nu ook voor iOS!

De MIT App Inventor companion is nu ook bruikbaar op apparaten die draaien op iOS.

MIT App Inventor nu ook voor iOS!

De MIT App Inventor companion is nu ook bruikbaar op apparaten die draaien op iOS. Evan Patton hoofd ontwikkelaar van App Inventor verteld hierover in het artikel dat ik hieronder gelinkt heb. Zoals verteld door Evan in het artikel, zitten er nu zo'n 66.000 regels code in de iOS companion, dus dat was een heel karwei om het allemaal werkend te krijgen.

MIT App Inventor for iOS on the App Store

De companion is te vinden in de App Store van Apple. Ben je ervan bewust dat het nog steeds niet mogelijk is om applicaties te bouwen voor iPhones en iPads. Wat nu wel kan is dat je je apps kunt testen. De companion app voor iOS is nog volop in ontwikkeling dus zul je mogelijk wel foutjes tegenkomen.

‎MIT App Inventor
MIT App Inventor is an educational tool to learn computational thinking and computational action principles through building mobile apps. Used by over one million people worldwide every year, it is one of the premier platforms for computer science education. Use this companion app to test drive proj…

De tutorials die je hier op de website gaat vinden zijn allemaal getest op Android en iOS dus werken op beide platformen.