Inhoud van een AIA-bestand

Binnen App Inventor heb je de mogelijkheid om een kopie van het project, waar je aan werkt, te bewaren buiten App Inventor.

Inhoud van een AIA-bestand

Project bewaren

Binnen App Inventor heb je de mogelijkheid om een kopie van het project, waar je aan werkt, te bewaren buiten App Inventor. Deze kopie kun je op een veilige plek bewaren mocht er iets fout gaan of je kunt hem doorsturen naar anderen zodat zij jouw project kunnen gebruiken.

Om een kopie van je project te bewaren kies je in het Projecten menu voor Exporteer geselecteerd project (.aia.) naar mijn computer.

Inhoud

Het bewaarde aia-bestand is eigenlijk een zip-bestand met een andere extensie. In de afbeelding bovenaan dit artikel kan je zien hoe de structuur van een aia-bestand eruit ziet.

De assets map bevat alle bestanden die tijdens het maken van het project ingeladen zijn in het Media venster.

Als er geen bestanden zijn ingeladen dan bevat het aia-bestand ook geen assets map.

Als je een uitbreiding/extensie hebt ingeladen dan word er een external_comps map aangemaakt binnen de assets map.

De extensie word dan in de external_comps map gezet. Elke extensie krijgt een eigen map.

De src/appinventor/[username]/[example] map bevat een .bky en een .scm bestand voor elke scherm in het project. Elk project zal een Screen1.bky en een Screen1.scm bestand bevatten. Het Screen1.bky bestand bevat alle informatie over alle blokken die betrekking hebben op Screen1 en het Screen1.scm bestand bevat alle informatie met betrekking tot de opmaak van Screen1.

De youngandroidproject map bevat maar één bestand namelijk het project.properties bestand. Dit bestand bevat basis informatie over het project zoals de naam van het project, de naam van het icoon bestand, kleurgebruik, etc.

Voor wie nog veel meer wil ontdekken in een aia-bestand moet de inhoud van de bky, scm en project.properties maar eens bekijken.

Meer informatie

Zelf heb ik wat geprobeerd met aia-bestanden zoals je terug kunt lezen in dit Engelstalige topic op de Kodular community.

Copy the component
It’s posible copy component of screen in the same screen? i put the text_box and i modify the properties. Now i wont to copy this component with modify properties in the same screen. It’s posible?