Inklappen of niet?

Als je heel veel blokken gebruikt wil je code in het scherm nogal eens onoverzichtelijk worden. Eén van de dingen die je dan kunt doen om meer overzicht te hebben op je scherm is de blokken waar je op dat moment niet aan werkt in te klappen.

Inklappen of niet?

Als je heel veel blokken gebruikt wil je code in het scherm nogal eens onoverzichtelijk worden. Eén van de dingen die je dan kunt doen om meer overzicht te hebben op je scherm is de blokken, waar je op dat moment niet aan werkt, in te klappen.

In het Nederlands heet dat Klap blok dicht. Hieronder zie je wat er gebeurt als je met je rechtermuisknop op het blok klikt dat je in wil klappen en kiest voor Klap blok dicht.

Als je daarna weer op het blok klikt met je rechtermuis en kiest voor Blok uitbreiden dan krijg je alle blokken weer te zien.

Je kunt elke blok inklappen. Blokken inklappen of uitbreiden kan ook door dubbel te klikken op het betreffende blok.

Behalve meer overzicht op je scherm kan het soms ook een (kleine) snelheidswinst opleveren. Als je heel veel blokken hebt moeten die altijd op nieuw getekend worden als je er iets mee doet omdat ze zichtbaar zijn. Door ze in te klappen hoeven ze niet telkens getekend te worden.