Degene die mij persoonlijk kennen, weten dat ik veel met computers speel. Degene die mij nog beter kennen, weten dat ik sinds heel wat jaar overgestapt ben naar Linux. Maar wat is nu Linux?

Omdat uit te leggen heb ik hieronder een aantal links verzameld. Dus als je mij dan de volgende keer tegenkomt, en ik begin weer over Linux te preken, dan kun je rustig zeggen dat je het zelf al hebt gelezen.

Scheelt mij een zere keel, scheelt jou weer hoofdpijn. Deal?

Wat is Linux? | Nederlandse Linux Gebruikers Groep
Linux - Wikipedia
Wat is Linux en waarom zou je Linux gebruiken?
Wat is Linux? · AllesLinux.com
De basisbeginselen van Linux Wie veel bezig is met computer, komt direct of indirect ongetwijfeld in aanraking met Linux. Maar wat is Linux eigenlijk? Wat kan je ermee? En hoe zit dat precies, Linux is toch gratis ? En werkt het op mijn computer of kan ik er goed een server mee draaien? Lees er meer…
Wat is Linux ? | Wat kun je met Linux? | Axxius
Linux is net als Windows een besturingssysteem. Linux is populair in gebruik onder programmeurs en wordt gebruikt als software op servers.