Wandelen in de wijk

Wandelen in de wijk is een app waarmee je routes kunt lopen door Tilburg. Het gemaakt in samenwerking met Sportbedrijf Tilburg.

Wandelen in de wijk

Wandelen in de wijk is een app waarmee je routes kunt lopen door Tilburg. Het is gemaakt in samenwerking met Sportbedrijf Tilburg.

Je kunt uit diverse themawandelingen kiezen. Er staan ruim 25 wandelingen in de vernieuwde app.

Blauw:
De oorspronkelijke routes van Wandelen in de Wijk zijn in deze categorie ondergebracht. De meeste routes zijn nu voorzien van enkele highlights uit de wijk.

Oranje:
Mooie routes door het stadscentrum van Tilburg.

Groen:
Hier zijn prachtige natuurwandelingen in opgenomen. Alle wandelingen van Stadsbos 013 staan in deze app.

Paars:
Dit zijn speciale themaroutes, die soms maar een bepaalde dag of periode beschikbaar zijn. Denk aan vergaderroutes, lunchroutes of kerstroutes.

Aan de hand van deze app, die gebruik maakt van GPS, kan je nu direct op de kaart zien hoe de wandelroute loopt en is de kans dat je verkeerd loopt minimaal. Daarnaast is er ook een routebeschrijving beschikbaar.

Je eigen positie is terug te zien via het blauwe bolletje dat zichtbaar is op het scherm. Zie je dat niet dan staat misschien je GPS niet aan. In principe doet de app dit voor je, zoniet dan zul je dat zelf moeten doen. Je kunt de route natuurlijk zowel met de klok mee als tegen de klok in lopen.

Schermafbeeldingen

Hoe is de privacy geregeld?

De app verstuurt of deelt op geen enkele manier persoonlijke informatie van de gebruiker met de makers van de app.

Datagebruik?

De app is gratis te gebruiken. Er kunnen kosten verbonden zijn aan het gebruik van de app doordat de kaart of satellietbeelden geladen moeten worden. Vooral het gebruik van de satellietbeelden levert meer dataverkeer op.

Google Play

Wandelen in de wijk - Apps on Google Play
Wandelen in de Wijk in een nieuw jasje gestoken! Het ontwerp is volledig vernieuwd en de gebruikservaring verbeterd. Met deze versie kun je uit diverse themawandelingen kiezen en kun je achtergrondinformatie vinden over de plekken waar je langsloopt. Er staan 35 wandelingen in de vernieuwde app. B…

Er is ook een iOS versie van deze app gemaakt maar niet door mij. Verder is hij qua layout bijna gelijk.

‎Wandelen in de Wijk
Wandelen in de Wijk in een nieuw jasje gestoken! Het ontwerp is volledig vernieuwd en de gebruikservaring verbeterd. Met deze versie kun je uit diverse themawandelingen kiezen en kun je achtergrondinformatie vinden over de plekken waar je langsloopt. Er staan ruim 25 wandelingen in de vernieuwde app…

‎Media

Tilburg TV

Gemeente Tilburg

Wandelen in de Wijk-app gelanceerd
Wandelen in de Wijk is een app die inwoners laat kennismaken met wandelroutes in de wijk en die Tilburgers stimuleert om te gaan wandelen. Het is een initiatief van Peter Mathijssen in samenwerking met Sportbedrijf Tilburg en Steunpunt Aangepast Sporten.

Met deze Tilburgse app ontdek je wandelroutes - indebuurt Tilburg
Wandelschoenen aan en gaan! Trommel je wandelbuddy maar op, want dankzij Sport in Tilburg kunnen we heel wat nieuwe wandelroutes ontdekken.