Verschillen tussen App Inventor servers

Er bestaan verschillende webadressen waar je aan je project zou kunnen werken. Hieronder staat uitgelegd wat de verschillen tussen de servers zijn.

Verschillen tussen App Inventor servers

Er bestaan verschillende webadressen waar je aan je project zou kunnen werken. Hieronder staat uitgelegd wat de verschillen tussen de servers zijn.

http://ai2.appinventor.mit.edu

Dit zijn de hoofdservers. Deze bevatten de laatste officiëel vrijgegeven versie van MIT App Inventor.

http://ai2-test.appinventor.mit.edu

ai2-test.appinventor.mit.edu is de test server met toegang tot nieuwe mogelijkheden en word gebruikt om functionaliteit te testen voor deze terechtkomt op de hoofdservers. De server werkt met de zelfde architectuur als ai2.appinventor.mit.edu (Google App Engine).

Als er een nieuwe versie aankomt wordt deze server als eerste up to date gemaakt. Na een periode van interne testen, waarbij voor een langere periode geen fouten meer gevonden worden door andere gebruikers, word deze nieuwe versie ook naar  ai2.appinventor.mit.edu gestuurd. Functioneel gezien is het grote verschil tussen de beide servers dat ai2.appinventor.mit.edu de Gallerij functie heeft en
ai2-test.appinventor.mit.edu niet.

http://code.appinventor.mit.edu

code.appinventor.mit.edu loopt op een aparte omgeving via Amazon Web Services. Het heeft dezelfde kwaliteit als je hoofdservers op ai2.appinventor.mit.edu.

Het verschilt op de volgende vlakken:

1. mogelijkheid tot het anoniem gebruiken van App Inventor

2. Geen gallerij

3. mogelijkheid to bouwen grotere apks

4. toegankelijk vanuit China omdat het geen gebruik maakt van Google Cloud.

Nieuwe versies worden actueel binnen een week nadat er een nieuwe versie op ai2.appinventor.mit.edu is vrijgegeven.

Projecten worden niet gedeeld via de verschillende servers. Je zult zelf projecten moeten exporteren van de één naar de ander.