Keystore

Wanneer je met App Inventor voor de eerste keer een project bouwt, dus een APK van maakt word er een uniek getal gegenereerd. Dat getal word een Keystore genoemd.

Keystore

Wanneer je met App Inventor voor de eerste keer een project bouwt, dus een APK van maakt word er een uniek getal gegenereerd. Dat getal word een Keystore genoemd. Het is een soort vingerafdruk of handtekening. Als je je app op Google Play gaat zetten word er ook naar je Keystore gekeken. Stel dat je je Keystore kwijtraakt en je wilt toch een nieuwe versie van je app op Google Play zetten dan zul je de melding krijgen dat de APK met een verkeerde Keystore is ondertekend en dat er dus geen update plaats kan vinden.

Het is daarom een goed gebruik om je Keystore te downloaden uit App Inventor en op een veilige plek te bewaren, bijvoorbeeld online.

Dezelfde Keystore word gebruikt voor alle projecten die je maakt met App Inventor.  Je kunt je Keystore exporteren door op Keystore exporteren te klikken in het Projecten menu.

⚠️
Let op! Deze menu optie is alleen te gebruiken als je al een keer een project gebouwd hebt.

Ga je App Inventor bijvoorbeeld gebruiken met een ander account dan heb je je Keystore ook weer nodig als je je projecten op Google Play wilt zetten. Je moet je bewaarde Keystore dan weer importeren in App Inventor omdat er anders een andere Keystore word aangemaakt.