Commentaar

Als je programmeert is het handig om bij te houden wat je code doet anders kun je snel het overzicht kwijtraken.

Commentaar

Als je programmeert is het handig om bij te houden wat je code doet anders kun je snel het overzicht kwijtraken. Zorg dat onderstaande tekst jou niet overkomt.

Binnen App Inventor heb je de volgende mogelijkheden die je kunt gebruiken om commentaar bij je code te maken.

Je kunt aan elk blok commentaar toevoegen. Klik met de rechtermuisknop op het blok waar je uitleg aan toe wil voegen. Klik vervolgens op Commentaar toevoegen. Er word dan een vraagteken aan het blok toegevoegd. Hier kun je tekst intypen en je kunt het blok ook van grote laten veranderen.

Door nogmaals op het vraagteken te klikken word het commentaar venster gesloten maar blijft wel bewaard.

Klik je met je rechtermuisknop op het blok waar er een commentaar venster is toegevoegd dan zie je de optie Commentaar Verwijderen. Klik je hierop dan word het commentaar verwijderd en verdwijnt ook het vraagteken.

Een andere manier om commentaar toe te voegen zou kunnen zijn om gebruik te maken van Tekstvak blokken. Je zou een variabele commentaar kunnen maken. Telkens wanneer je dan iets wil vertellen vul je de variabele met de uitleg. Nadeel hiervan is wel dat als je heel veel hebt te vertellen het juist minder overzichtelijk kan worden.

Je moet maar kijken wat het beste bij je past. Uiteindelijk zal het commentaar toevoegen alleen maar voordelen opleveren. Je weet wat je blokken doen, ook als je langere tijd niet aan je project hebt gewerkt, en als je je project aan iemand anders geeft weet hij/zij ook precies waar de blokken voor zijn.